Două companii de zbor au primit acordul Rusiei pentru rute care ocolesc Belarus

Rusia a aprobat ieri, 29 mai, rutele alternative de zbor ale companiilor Air France (AIRF.PA) și Lufthansa (LHAG.DE), care ocolesc spațiul aerian din Belarus, conform Reuters.

După incidentul din data de 23 mai, când un avion al companiei Ryanair (RYA.I) care călătorea pe ruta Grecia-Lituania a aterizat forțat în Minsk, iar Roman Protasevich – jurnalistul disident care se afla la bord – a fost arestat, Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației (AESA) a sfătuit liniile aeriene domestice și străine să evite spațiul aerian din Belarus. 

Un purtător de cuvânt pentru Air France a declarat că așteaptă aprobarea autorităților ruse pentru zborurile de după acest sfârșit de săptămână, în contextul în care noua lor traiectorie de zbor către Moscova care a fost inițiată în această sâmbătă a fost aprobată pentru weekend. Făcând parte din grupul Air France-KLM, compania administrează unul-două zboruri zilnice între Paris și Moscova. 

Conform sursei citate, o purtătoare de cuvânt a companiei Lufthansa, cea mai mare companie de zbor din Germania, a declarat că li s-a dat acceptul pentru noile rute de zbor cu plecarea din Frankfurt și sosirea la Moscova și St. Petersburg pentru viitorul apropiat. La momentul actual, Lufthansa administrează săptămânal patru zboruri de întoarcere din Frankfurt în Moscova și trei zboruri de întoarcere din Frankfurt în St. Petersburg.

Anunțul vine ca o veste bună pentru Lufthansa, după ce inițial Rusia interzisese unui avion din Austria al companiei să aterizeze în Moscova dacă nu va trece și prin spațiul belorus. 

Autor: Alina-Bianca Georgescu