România nu va folosi certificatul verde

Premierul Florin Cîţu a declarat luni, 5 aprilie, într-un briefing de presă, că în România nu se va aplica certificatul verde, iar românii vor avea, astfel, ocazia să plece în vacanță, în interiorul țării, fără dovada acestui document, relatează Agerpres.

La nivel european se vorbește despre adoptarea unui certificat verde anti-COVID, iar in cadrul conferinței, premierul a fost întrebat dacă și România va prelua această metodă: „Nu. În niciun caz. În România nu se va aplica certificatul verde, românii vor merge în vacanţă fără. De aceea avem acest comitet interministerial, pentru a ne asigura că sunt reguli pe care le vor respecta, dar fără certificat verde”, a susținut prim-ministrul.

De asemenea, Cîțu a declarat că speră ca de la 1 iunie să se poată facă trecerea la faza de relaxare a măsurilor și restricțiilor în toată țara. Acesta a mai afirmat că și-ar dori un sezon estival mai bun ca anul trecut, având în vedere măsurile luate în această direcție și speră ca efortul să fie susținut de cei din industria turismului. Mai multe informații cu privire la discuțiile din cadrul briefing-ului se pot găsi accesând link-ul alăturat: https://www.youtube.com/watch?v=QBKZAAYaq2Q&t=1s

Propunerea de creare a adeverinței electronice verzi vine din partea Comisiei Europene, cu scopul de a facilita libera circulație în condiții de siguranță în timpul pandemiei de coronavirus pe teritoriul UE. Acest certificat electronic verde vine ca o dovadă a vaccinării deținătorului împotriva COVID-19, a rezultatului negativ la testul de depistare a infecției cu virusul sau a vindecării de virus.

Autor: Irina Constantinescu / Sursa foto: Manager