Papa Francisc face apel la necesitatea vaccinurilor

By , in Stiri despre Uniunea Europeană on . Tagged width: , , , ,

Cu prilejul sărbătoririi Paștelui catolic sâmbătă seara, 3 aprilie, la Vatican, Papa Francisc i-a îndemnat pe credincioși să nu își piardă speranța. Suveranul pontif a subliniat că vaccinurile reprezintă „un instrument esențial” în contextul pandemiei, creionând necesitatea lor mai ales în cele mai sărace țări ale lumii, relatează France24.

Mesajul Papei tradițional de Paște, „Urbi et Orbi” (Către oraș și lume), transmis la Vatican, a venit în contextul în care 60 de milioane de italieni au petrecut sărbătorile pascale în lockdown. La nivel mondial, 1,3 miliarde de catolici au sărbătorit Paștele pentru a doua oară în contextul pandemiei de coronavirus. În această situație, Papa și-a îndreptat mesajul asupra celor mai vulnerabile categorii de oameni, de pildă, bolnavii, migranții, cei care se confruntă cu dificultăți economice, cât și cei care trăiesc în zone de război, precum Siria, Yemen și Libia, mai precizează sursa citată.

Într-un mesaj postat pe Twitter, Papa Francisc a afirmat: „Există încă prea multe războaie și prea multă violență în lume! Fie ca Domnul, care este pacea noastră, să ne ajute să depășim mentalitatea războiului.”

Pontiful a mai adăugat că este „scandalos” faptul că războaiele din întreaga lume încă nu au încetat. De asemenea, el a cerut încetarea războiului din Siria, unde milioane de oameni trăiesc în prezent în condiții inumane și din Yemen, unde situația se agravează continuu.

Întreg teoritoriul Italiei, prima țară din Europa care a fost lovită puternic de coronavirus, a fost declarat „zonă roșie” de sâmbătă până luni, și au fost impuse restricții în ceea ce privește circulația și închiderea restaurantelor împreună cu magazinele neesențiale.

Luna aprilie va fi crucială pentru lansarea vaccinurilor în Italia, autoritățile sperând să administreze 300,000 de doze pe zi în decurs de 2 săptămâni, potrivit comisarului special pentru coronavirus, generalul Francesco Paolo Figliuolo.

Autor: Irina Constantinescu / Sursa foto: BBC News