Vaccinul Johnson & Johnson va ajunge în Europa

By , in Stiri despre Uniunea Europeană on . Tagged width: , ,

Europa va primi, începând cu 19 aprilie, primele doze de vaccin împotriva COVID-19 de la compania Johnson & Johnson, conform unui anunț al grupului american, notează Agerpres.

Vaccinul Johnson & Johnson a fost aprobat la jumătatea lunii martie de către Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) și este, astfel, al patrulea vaccin împotriva COVID-19 ce a primit undă verde, după cele de la Pfizer-BioNTech, Moderna și AstraZeneca. În prezent, vaccinul este folosit în SUA și Africa de Sud, urmând și Canada.

Dorind să răspundă cererii mari de vaccinuri, compania americană a încheiat mai multe contracte cu laboratoare și subcontractanți din Europa, respectiv Sanofi, în Franța, Catalent, în Italia, și IDT Biologika, în Germania. Aceștia vor fi responsabili de respectarea compoziției serului și de ambalarea acestuia în flacoane. Substanța activă ce asigură eficacitatea vaccinului va proveni de la sediul grupului american din Leiden, Olanda.

În prezent, Uniunea Europeană a plasat o comandă de 200 milioane de doze, cu o opțiune pentru primirea unor doze suplimentare în același număr. 55 milioane de doze vor fi primite în al doilea trimestru al acestui an, anunță Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene.

Vaccinul Johnson & Johnson este primul ser care necesită o singură doză administrată și care poate fi stocat la temperatura frigiderului.

Autor: Octavia Codreanu / Sursa foto: Mediafax