Vaccinarea ar putea stimula turismul în UE în sezonul estival

By , in Stiri despre Uniunea Europeană on . Tagged width: , , , ,

Comisarul european pentru piața internă, Thierry Breton, a declarat duminică, 28 martie, că este posibil ca Europa să aibă un sezon turistic de vară anul acesta, datorită creșterii eforturilor de vaccinare COVID-19, relatează Reuters.

Breton, care conduce grupul de lucru al vaccinului executivului Uniunii Europene, a menționat, în cadrul unei emisiuni difuzate pe postul de radio francez RTL, că Uniunea Europeană ar trebui să livreze 420 milioane de doze de vaccinuri COVID-19 până la jumătatea lunii iulie. Dozele ar fi suficiente pentru a permite blocului să ajungă la imunitate colectivă. Oficialul a afirmat, cu referire la campanie de vaccinare a UE, că „trebuie să trecem la etapa următoare. Acesta este prețul pentru a avea un sezon turistic care sper să fie comparabil cu cel de anul trecut, care, în cele din urmă, nu a fost atât de rău în contextul în care ne aflăm”. Breton a mai adăugat că introducerea planificată a unui certificat comun de vaccinare în iunie ar sprijini reluarea călătoriilor pe teritoriul UE.

Amintim că sectorul turismului a fost afectat de pandemia de coronavirus, în ciuda unei parțiale redresări vara trecută, între primul și al doilea val al virusului în Europa.

UE a susținut că dozele insuficiente de vaccin AstraZeneca au determinat lansarea lentă a campaniei de vaccinare. Mai mult, Breton a reiterat faptul că UE se va asigura că vaccinurile produse de AstraZeneca vor rămâne pe teritoriul UE până când compania își va îndeplini angajamentele de livrare a dozelor.

Autor: Ana Domenti / Sursa foto: Time Magazine