Ora Pământului 2021, sărbătorită de orașele europene

Pentru a marca Ora Pământului, s-a făcut întuneric în orașele din Europa, sâmbătă, între orele 20:30-21:30, relatează Euronews. 

Campania Ora Pământului (Earth Hour) este condusă de World Wide Fund for Nature (WWF) și are scopul de a determina oamenii să conștientizeze folosirea în exces a resurselor și să acorde mai multă atenție economisirii lor, în special a combustibililor fosili care produc emisii de carbon și contribuie la încălzirea globală. 

Campania a fost inițiată acum 15 ani de către organizația în cauză, la început, prin stingerea luminii în reperele importante din capitalele lumii, apoi fiind încurajați și cetățenii să urmeze exemplul. De la inițierea campaniei în Sydney în 2007, Ora Pământului a luat amploare în peste 180 de țări, având un impact asupra a zeci de milioane de oameni, conform sursei citate.

Marco Lambertini, directorul general al WWF, afirmă că natura este într-o cădere liberă, fie că vorbim despre declinul peștilor din oceane sau râuri, dispariția treptată a pădurilor sau pierderea accelerată a biodiversității. El a mai adăugat: „Protejarea naturii este responsabilitatea noastră morală, dar prin pierderea ei, vulnerabilitatea noastră la pandemii crește, sunt accelerate schimbările climatice și ne este amenințată securitatea alimentară.”

Organizatorii evenimentului au prezentat și alte modalități de a petrece Ora Pământului, diferite de gestul evident de a stinge lumina, iar recomandările au inclus: o seară de jocuri de societate, semnarea unei petiții sau conectarea online la transmisia în direct a Orei Pământului. 

Marile orașe ale Europei au răspuns apelului de a celebra evenimentul prin oprirea iluminării unor atracții turistice definitorii precum: Turnul Eiffel din Paris, Poarta Brandenburg din Berlin, Colosseumul din Roma, Palatul Parlamentului din București.  

Autor: Irina Constantinescu

Recommended articles