Libanul impune restricții pentru plecările cu avionul din țările afectate de Covid-19

By , in Internațional on . Tagged width: , , , ,

Intrarea în Liban a celor ce vin din țări afectate cu noul Coronavirus precum China, Italia, Iran și Coreea de Sud este strict restricționată de Liban, excepție de la această restricție fiind libanezii și străinii ce locuiesc în Liban. Această restricție a fost anunțată vineri, 28 februarie, de către autoritățile libaneze,fără a fi precizată însă data de la care va intra în vigoare, conform AFP.

Măsura intervine după ce joi a fost detectat un al treilea caz de Covid-19 în Liban. Toți pacienții care suferă de Coronavirus, respectiv doi libanezi și un iranian, au ajuns recent din Iran.

Companiile aeriene au primit solicitarea de a transporta doar libanezi rezidenți în Liban în zborurile ce vin dinspre țările contaminate, această decizie fiind adoptată și transmisă de către ministrul transporturilor.

Libanezii sunt vizibil afectați de situația nefericită de pe aeroportul din Beirut în ceea ce privește gestionarea pacienților ce vin dinspre țările infectate cu noul virus, aceștia distribuind videoclipuri și știri despre această situație pe rețelele de socializare, în detrimentul asigurărilor date de responsabili.

Cel mai grav bilanț după cel stabilit de China îl reprezintă cel al Iranului, acesta înregistrând deja 34 de decese.

Libanul nu este singura țară care a adoptat măsuri împotriva Coronavirusului, alături de acest stat aflându-se și Elveția. Aceasta a decis interzicerea tuturor evenimentelor publice și private ce întrunesc peste 1.000 de persoane, cu scopul de a diminua transmiterea virusului. Măsura adoptată vineri, va fi valabilă cel puțin până la data de 15 martie.

Virusul a cauzat decesul a 28.000 de persoane pe întreg pământul, majoritatea dintre acestea fiind în China, unde își are originea acest nou virus, la începutul anului trecut. Covid-19 a contaminat peste 83.000 de persoane, cifră ce crește impresionabil de la o zi la alta.

Autor: Mihaela Alexandra Böhm / Sursa foto: stiri.md