Regina Angliei: Brexit și Serviciul Național de Sănătate domină agenda guvernamentală

By , in Stiri despre Uniunea Europeană on . Tagged width: , , ,

„Prioritatea” guvernului este ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană la data de 31 ianuarie, dar și angajamentul că finanțarea suplimentară de către Serviciului Național de Sănătate o să fie consacrat prin lege, a declarat Elisabeta a II-a, Regina Marii Britanii.

Suverana s-a adresat Parlamentului pentru a doua oară în mai puțin de trei luni și a spus că prioritatea guvernului său a fost să stabilească Brexit-ul la 31 ianuarie, dar miniștrii au de asemenea un „program ambițios de reformă internă care să asigure prioritățile oamenilor”. Cele 7 proiecte de lege care au fost anunțate vor avea în vedere legislația ce privește comerțul, agricultura, pescuitul, imigrația, serviciile financiare și dreptul internațional privat. Primul proiect care va fi prezentat Parlamentului este proiectul de lege ce privește acordul de retragere, actul care permite Regatului Unit să părăsească Uniunea Europeană, vineri înainte de vacanța de Crăciun.

În ceea ce privește Serviciul Național de Sănătate, guvernul spune că va consacra în lege un angajament cu privire la finanțarea serviciului de sănătate, cu un plus de 33,9 miliarde de lire sterline pe an, oferit până în 2023/2024.

Angajamentul premierului Boris Johnson față de Serviciul Național de Sănătate se referă la o creștere anuală de 3,4% a cheltuielilor, o schimbare semnificativă față de perioada guvernului de coaliție Tory-Lib Dem, când la conducerea Downing Street 10s-au aflat predecesorii săi, David Cameron și Theresa May. Ședința de joi a Parlamentului a fost deschisă pentru a 66-a oară de către Regină, la câteva săptămâni după ultima ședință din data de 14 octombrie.

Autor: Maria-Andrada Tubultoc / Sursa foto: Fortune.com