Liderii UE se ocupă de problema migrației în urma unui raport al UNHCR privind refugiații

By , in Stiri despre Uniunea Europeană on . Tagged width: , , ,

Un nou raport al Agenției ONU pentru Refugiați indică faptul că mai mult de 70 de milioane de oameni au fost strămutați în întreaga lume din cauza războaielor, conflictelor și a persecuției. Migrația continuă să fie o problemă pentru UE, motiv pentru care a fost abordată pe scurt la summit-ul de săptămâna aceasta de la Bruxelles.

Într-un interviu pentru Euronews, Noemi Cascone, ofițer al politicii pentru migrație, a spus că prima întrebare ar fi dacă liderii UE îți vor face timp sau nu să înțeleagă raportul UNHCR.

 „Când a avut loc criza migrației în 2015, Europa nu era pregătită să se ocupe de toate acestea”, a spus ea. „Acum, după câțiva ani, liderii au avut timp să lucreze pe concepte precum migrația și probleme umanitare.”

Printre alte subiecte de pe agenda summit-ului din această săptămână, liderii UE au discutat și despre migrație.

Conform unui document publicat de UE joi seară, aceștia au încercat să ajungă la un consens privind „Regulamentul de la Dublin pentru a-l reforma pe baza unui echilibru al responsabilității și solidarității, luând în considerare persoanele debarcate în urma operațiunilor de căutare și salvare”.

Regulamentul de la Dublin postulează că fiecare stat membru UE este responsabil pentru examinarea unei cereri de azil.

Autor: Flavia Adam