Boris Johnson amenință să blocheze ieșirea din UE pentru a forța o înțelegere

By , in Stiri despre Uniunea Europeană on . Tagged width: , ,

Boris Johnson a promis că va refuza să plătească cele 39 de miliarde de lire sterline pentru Brexit, până când UE va fi de acord cu o înțelegere mai bună pentru plecarea Regatului Unit.

Nerespectarea Brexit-ului, cu sau fără acord, până la 31 octombrie, amenință supraviețuirea Partidului Tory, anunță el. El a spus că i se pare „extraordinar” că Marea Britanie a fost de acord să scrie așa numitul cec de „divorț” înainte de a semna o înțelegere finală.

„Cred că prietenii și partenerii noștri ar trebui să înțeleagă că banii vor fi reținuți până vom avea o certitudine în ceea ce privește drumul pe care îl vom urma”, a spus el într-un interviu acordat pentru ziarul Sunday Times. Banii, spune el, au fost un „bun solvent și un bun lubrifiant” în a obține o bună înțelegere.

Johnson este unul din favoriți pentru a câștiga conducerea Partidului Conservator. Un sondaj de opinie al membrilor partidului de pe site-ul Partidului Conservator l-a clasat, sâmbătă, pe Johnson pe primul loc, cu 43%, iar pe Michael Gove pe al doilea, cu 12%.

În interviu, Johnson spune că l-a „iertat” pe Gove pentru trădarea sa în timpul competiției din 2016, spunând ca ar putea să îi dea lui Gove un rol în cabinet daca ar fi ales ca lider.

El susține că este singurul candidat care ar fi putut să îi învingă atât pe laburiști cât și Partidul Brexit. „Cred cu adevărat ca numai eu pot conduce țara între Scylla și Charybdis din Corbyn și Farage și pe ape mai calme”, ​​a spus el.

Acest lucru se poate realiza doar prin livrarea Brexit până la sfârșitul lunii octombrie și revenirea la politicile „One Nation Tory” din Marea Britanie, a adăugat el.

Johnson a refuzat să se angajeze în dezbaterile televizate ale liderilor organizate de BBC, ITV și Sky.

Secretarul comunităților ,James Brokenshire, i-a acordat susținerea lui Johnson sâmbătă spunând că are „caracterul, inventivitatea, rezistența și capacitatea de a transmite un mesaj convingător”.

Autor: Flavia Adam