Jürgen Klopp, surprins și dezamăgit de rezultatul alegerilor europarlamentare din Marea Britanie

Jürgen Klopp, manager-ul echipei de fotbal Liverpool, a declarat într-un interviu că rezultatul alegerilor europarlamentare din Marea Britanie l-au surprins și dezamăgit, deoarece oamenii au înțeles greșit beneficiile păcii în Europa de după Al Doilea Război Mondial.

Acesta susține că a fost mișcat de rezultatele și de politica din Europa în general. „Alegerile europarlamentare nu numai că au fost destul de surprinzătoare, dar și dezamăgitoare pentru o mulțime de oameni din Anglia. Este un moment ciudat, nu sunt 100% sigur de unde vine”, a precizat acesta în interviul de joi.

„Suntem generația care nu s-a confruntat cu un război. Așa că avem posibilitatea de a construi în mod constant lucrurile pe care le-am realizat în trecut, pentru că un război ar distruge totul și ne-ar obliga la un nou început. Astfel, în acest moment, oamenii înțeleg greșit această oportunitate”.

Klopp a adăugat că politicienii își fac jocul politic pe temerile alegătorilor, bazându-se pe nesiguranța de viitor a oamenilor. Totodată, acesta a vorbit și despre liderul opoziției de muncă, Jeremy Corbyn. „Nu sunt sigur, nu știu exact ceea ce dorește domnul Corbyn, vrea să fie prim-ministru sau vrea să facă tot ce este mai bun pentru țară? Nu știu 100 la sută”.              

Cu toate acestea, manager-ul echipei de fotbal engleze a afirmat hotărât că nu se gândește să intre în politică „Nu o voi face niciodată, pentru că am prea mult bun simț”.

Autor: Ioana Deladi / Sursă imagine: Sky Sports