Ministrul George Ciamba participă la reuniunile Consiliului Afaceri Generale

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, va conduce marți, 9 aprilie, la Luxemburg, reuniunile Consiliului Afaceri Generale și Consiliului Afaceri Generale (CAG) art.50, informează site-ul oficial al Președinției României la Consiliul UE.

Pe agenda reuniunii CAG se vor discuta  subiecte precum: Cadrul Financiar Multianual 2021-2027, documentul de reflecție „Către o Europă durabilă până în 2030”, respectarea valorilor UE în Ungaria și situația statului de drept în Polonia, precum și pregătirea apropiatelor alegeri pentru Parlamentul European.

Referitor la Cadrul Financiar Multianual post-2020, miniștrii de resort din statele membre vor dezbate pe marginea Politicii de Coeziune și a Politicii Agricole Comune, două elemente componente esențiale din propunerea de buget a UE.

Totodată, discuțiile miniștrilor pentru afaceri europene în cadrul reuniunii CAG art.50 se vor axa pe schimb de opinii în pregătirea Consiliului European Art. 50 din 10 aprilie 2019 la Bruxelles, în prezența negociatorului-șef al Uniunii Europene privind Brexit, Michel Barnier.

Autor: Roxana-Elena Brutaru