Noua strategie Brexit

By , in Stiri despre Uniunea Europeană on . Tagged width: , ,

Miercuri, 27 februarie, membrii Parlamentului Britanic au convenit să îi dea Prim-ministrului Theresa May mai mult timp pentru a lucra la ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, conform Euractiv.

Membrii Parlamentului au votat cu 502 la 20 pentru susținerea planului lui May, conceput pe fondul temerilor unei revolte din partea miniștrilor în eventualitatea ieșirii „no-deal”. Acesta vizează o schimbare radicală de strategie, prim-ministrul  căutând o posibilitate de a modifica acordul de retragere semnat cu Uniunea Europeană în decursul anului trecut.

Schimbarea radicală a stârnit indignarea Partidului Conservator, iar Jacob Rees-Mog, membru al Parlamentului, și eurosceptic declară că: „orice întârziere a Brexitului este o încercare de a opri Brexit”.

Amânările trebuie aprobate de celelalte 27 state membre ale Uniunii Europene, însă liderii europeni avertizează că  vor veni cu condiții. Astfel, May a specificat că dacă va eșua, în data de 13 martie, va anunța dacă Brexit vă ieși din Uniune fără acord.

  Mihai Irene