Sprijin european pentru dezvoltarea regională

Comisarul pentru politică regională Corina Crețu a participat luni, 25 februarie, la o întâlnire cu președinții consiliilor județene din Brașov și Sibiu, la Cetatea Făgăraș. Comisarul s-a întâlnit, de asemenea, cu primarii din județul Făgăraș. Vizita s-a concentrat asupra situației proiectelor, finanțate de Uniunea Europeană, în județele Brașov și Sibiu, precum și asupra viitorului politicii de coeziune.

„Politica regională și urbană abordează nevoile tuturor cetățenilor și urmărește o dezvoltare teritorială echilibrată. Județele Sibiu și Brașov au primit peste 800 milioane euro din fondurile UE – inclusiv în orașul Făgăraș – care au contribuit la îmbunătățirea calității vieții cetățenilor români. UE a sprijinit investițiile pentru modernizarea transportului urban, dezvoltarea infrastructurii de sănătate, eficiența energetică, susținerea mediului de afaceri și, nu în ultimul rând, îmbunătățirea infrastructurii de apă și canalizare din această regiune”, a declarat Corina Crețu.

Miercuri, 27 februarie, comisarul european Corina Crețu, va participa, în Belgia, la întâlniri cu Stephan Holthoff-Pförtner, ministrul afacerilor federale, europene și internaționale din Renania de Nord-Westfalia (Germania) și cu Edit Herczog, director general al GEANT și al rețelelor naționale de cercetare și educație.

Corina Crețu este comisar european pentru politica regională din anul 2014, perioadă în care a gestionat politici publice axate pe: locuri de muncă, creștere, investiții și competitivitate, piața unică digitală, uniunea energiei, moneda euro și dialogul social, o mai bună legiferare și afaceri interinstituționale, buget și resurse umane.

Autor: Alexandr Burdian