Problematica diasporei, discutată la Craiova de Victor Ionescu

By , in Știri despre România on . Tagged width: , , ,

Sâmbătă, 23 februarie, la Universitatea din Craiova, a avut loc un eveniment privind diaspora și informarea cu privire la traficul de persoane, la care au participat subsecretarul de stat Victor Ionescu, reprezentanții instituțiilor partenere, autoritățile locale și reprezentanți ai Parlamentului României. În acest context, Victor Ionescu a vorbit despre prioritățile Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

La reuniune au participat și invitați din state ale Uniunii Europene, precum și reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, ai Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane, ai Biroului de Combatere a Criminalității Organizate, ai Organizației Internaționale pentru Migrație, Ministerului Muncii și Justiției Sociale, instituții cu care MRP se coordonează în permanență pentru a veni în sprijinul românilor de pretutindeni.

În cadrul evenimentului derulat la INCESA și la sediul Consiliului Județean, în 23 și 24 februarie, experți din țări precum Grecia, Franța, Marea Britanie, Lituania, Ungaria, Malta, Italia, Cipru au prezentat exemple de bune practici privind modalitățile de integrare, reîntoarcere și reinserție socio-profesională a cetățenilor în țările de origine. De asemenea, au fost prezentate și dezbătute opinii și propuneri privind necesitatea coordonării la nivel european a politicilor pentru diaspora.

Autor: Georgiana Costea