Congres al socialiștilor europeni, la Madrid

În perioada 22-23 februarie, Partidul Socialiștilor Europeni (PES) se reunește într-un Congres, la Madrid, pentru a-și susține candidatul la președenția Comisiei Europene, informează Agerpres.

Este vorba despre Frans Timmermans, actual prim-vicepreședinte al Comisiei Europene, desemnat de către PES, în luna decembrie 2018 drept cap de listă pentru alegerile europarlamentare din 2019, acesta fiind clasat pe un loc fruntaș în clasamentul partidului pentru alegerile europarlamentare din mai 2019.

Udo Bullmann, liderul Alianţei Progresiste a Socialiștilor și Democraților (S&D) din Parlamentul European, a declarat înainte de reuniune: „Trebuie să schimbăm cursul UE în următorul mandat din 2019 până în 2024. Pe baza activității şi realizărilor noastre din Parlament în ultimii cinci ani, dorim o nouă guvernare bazată pe un nou Pact de dezvoltare durabilă. Credem într-o nouă guvernare bazată de un nou Pact de dezvoltare Durabilă”.

Totodată, vineri a avut loc prezentarea concluziilor din lucrările grupului. Acestea se bazează pe Obiectivele Dezvoltării Durabile și ating și teme legate de Agenda 2030.

Conform agendei postate pe site-ul PES, printre participanții la congresul socialiștilor europeni figurează și Liviu Dragnea (liderul PSD), acestuia alăturându-i-se Corina Crețu, comisar european pentru politica regională.

Autor: Mihaela Böhm