Comisia Europeană adoptă un raport ce analizează schimbările demografice în Europa

By , in Stiri despre Uniunea Europeană on . Tagged width: , ,

Miercuri, 17 iunie, Comisia Europeană a adoptat pentru prima dată un raport ce privește schimbările demografice în spațiul european. Acesta are drept scop analiza pe termen lung a modificărilor provocate de criza actuală, dar și capacitatea de redresare în urma acesteia, informeaza site-ul oficial al instituției.

Dubravka Šuica, vicepreședinta pentru democrație și demografie a declarat: „Criza a scos la lumină numeroase vulnerabilități, unele dintre ele legate de schimbările demografice profunde care afectează deja societățile și comunitățile noastre, în întreaga Europă. Este esențial să ținem cont de schimbările demografice pentru a construi o societate mai echitabilă și mai rezilientă”.

Raportul prezintă tendințele demografice pe termen lung în diferite regiuni europene: speranță de viață mai mare, natalitate  scăzută, îmbătrânire a populației, creșterea urbanizării etc. De asemenea, sunt evidențiate diferențele considerabile între regiuni în ceea ce privește schimbările demografice, precum și necesitatea de a lua în considerare impactul acestora asupra creșterii și sustenabilității, a ocupării forței de muncă etc.

Documentul oficial va constitui baza viitoarei Cărți verzi referitoare la îmbătrânirea populației și situația pe termen lung în mediul rural. Totodată, va pune accentul pe identificarea unor modalități de sprijinire durabilă pentru persoanele, regiunile și comunitățile cele mai vulnerabile.

Autor: Marius Arsene