Coronavirus: Rata șomajului crește semnificativ în România

By , in Știri despre România on . Tagged width: , , , ,

Miercuri, 3 iunie, Institutul Național de Statistică (INS) a anunțat că s-a atins cel mai ridicat nivel al ratei șomajului din ultimii trei ani. Acest lucru s-a produs pe fondul pandemiei de coronavirus, din cauza căreia numeroase companii și firme și-au sistat activitatea, informează Euractiv.ro.

 Numărul șomerilor (cu vârste cuprinse între 15 și 74 de ani), în aprilie 2020, a fost estimat la 432.000 persoane, ceea ce reprezintă o creștere alarmantă comparativ cu luna precedentă (414 000). Datele statistice relevă că, față de acceași perioadă a  anului precedent (355 000 persoane), s-a înregistat o creștere de 21,4%. Mai mult decât atât, în ultimele patru luni, numărul șomerilor a crescut cu 13,2%, raportat la anul 2019.

Evoluția șomajului a fost cauzată de pandemia de coronavirus. Multe companii, în această perioadă, și-au încetat activitatea pentru a evita înmulțirea cazurilor de îmbolnăviri, iar o parte dintre ele au renunțat  definitiv la unii angajați, reziliind contractele de muncă.

Autor: Teodora Braviceanu