Londra lansează schema de testare și urmărire a COVID-19

By , in Internațional on . Tagged width: , , , ,

Regatul Unit lansează o nouă schemă de testare împotriva coronavirusului. Aceasta se va lansa cu câteva zile înainte de termen, dar în urmă cu câteva săptămâni față de celelalte similare implementate în Germania și Franța. COVID-19 a lovit Regatul Unit mai rău decât orice altă țară din Europa. Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, promisese anterior că serviciul va fi testat la nivel mondial și va intra în vigoare pe 1 iunie, relatează Euronews.

Începând de acum, oricine este testat pozitiv COVID-19 în Marea Britanie, va fi contactat de unul dintre cei 25.000 de urmăritori ai țării. Potrivit guvernului, personalul dedicat urmăririi contactelor va avea capacitatea de a urmări contactele a 10.000 de persoane care sunt testate pozitiv pe zi; numărul total de infecții din Marea Britanie a crescut zilnic cu un interval cuprins între 1.600 și 4.000 în ultima săptămână. Acești urmăritori de contacte vor îndemna persoanele infectate să se auto-izoleze timp de cel puțin 7 zile sau până când simptomele vor trece.

Ministrul sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, a declarat miercuri, în timpul rezumatului zilnic COVID-19 al guvernului de la Downing Street, că „testarea și urmărirea trebuie să devină un nou mod de viață”. „Este de datoria dumneavoastră civică să evitați răspândirea fără știre a virusului și să ajutați la ruperea lanțului de transmitere”, a mai adăugat acesta. Hancock a avertizat că, deși noile măsuri se vor aplica cetățenilor deocamdată pe bază de voluntariat, autoritățile „o pot face rapid obligatorie dacă de asta este nevoie”.

Țara este a doua cea mai afectată din lume, după SUA, cu peste 37.500 de decese, potrivit unui bilanț ținut de Universitatea Johns Hopkins. Marea Britanie a intensificat testarea la peste 100.000 pe zi până la sfârșitul lunii aprilie. Johnson a promis punerea în aplicare a unui test „mondial” și a unui sistem de urmărire. Sistemul se află acum într-un loc apropiat, asemănător cu cel desfășurat în Germania, unde autoritățile sanitare locale au folosit urmăritorii de contact încă de la jumătatea lunii martie.

Autor: Soare Vlad-Alexandru / Sursă Foto: Euronews.com