Reuniunea Gymnich la Bucureşti

By , in Știri despre România on . Tagged width: , , ,

În perioada 31 ianuarie-1 februarie, la București are loc o reuniune informală a miniștrilor de Externe din statele membre ale Uniunii Europene, la care este invitat să participe şi Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate, Federica Mogherini, conform sursei EurActiv.

România deține Preşedinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene şi este țara gazdă a reuniunii informale de anul acesta, cunoscută drept „Gymnich”. În acest context, participanții vor discuta probleme legate de politicile externe, iar printre temele ce urmează să fie abordate se află subiecte de actualitate ale agendei, precum şi Venezuela, Siria, China şi Parteneriatul Estic.

Totodată, va fi organizată o sesiune comună de lucru cu miniştrii afacerilor externe din statele care doresc să adere la UE (Albania, Muntenegru, Serbia, Turcia). În  cadrul acestei reuniuni nu se adoptă concluzii sau alte documente, însă scopul principal este căutarea soluțiilor care să mențină pacea şi securitatea la nivel mondial.