Publicul din Marea Britanie nu iartă Guvernul

By , in Internațional on . Tagged width: , ,

Duminică seara, premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a prezentat următorii pași ai Guvernului în lupta împotriva combaterii coronavirusului pentru a se reduce rata infectărilor. Până în prezent, Boris Johnson a primit multe aprobări în legătură cu soluțiile pe care le oferă, iar cele mai multe dintre ele sunt considerate drept cele mai bune din lumea occidentală. Dar pe măsură ce se fac pași mici spre vindecare, terenul se schimbă. Un sondaj publicat luni seara de YouGov a arătat un procent de 44% de oameni sunt nemulțumiți de măsurile și de mesajele confuze pe care le transmite Guvernul.

Cea mai mare amenințare pentru Guvern nu provine dintr-o lipsă de comunicare, ci de la un fenomen care își are rădăcinile în psihicul publicului: britanicii sunt scoși din izolare împotriva voinței lor. Ei își doresc să fie salvate vieți, nu să fie puse în pericol. Aceasta este constatarea celui mai recent sondaj Internațional realizat de Kekst CNC, care arată că 73% dintre britanici vor ca Guvernul să limiteze răspândirea bolii și să prevină decesele, chiar dacă asta ar însemna o rată crescută a șomajului. Oricare ar fi explicația, publicul britanic își dorește ca Guvernul să pună viața oamenilor înaintea economiei. În alte țări precum Germania și Suedia, publicul este de acord cu măsurile luate de guvernele lor, dar nu și britanicii, pentru că izolarea a fost ridicată fără permisiunea lor. Aceștia spun că dacă rata deceselor o să crească, Guvernul nu o să fie iertat sau uitat.

În orice țară, un al doilea val ar avea consecințe tragice, dar în Marea Britanie, dauna politică are un potențial de a fi mult mai mare decât în alte națiuni. Chiar și cu problemele de la începutul pandemiei din luna martie, oamenii au tendința de a vota partidele politice în funcție de ceea ce ar putea face în continuare, mai degrabă de ce au făcut sau nu. Există toate posibilitățile ca Boris Johnson să treacă peste dificultățile care vor urma și să fie reales, dar reputația se face și se pierde în timpul acestei crize.

Autor: Maria-Andrada Tubultoc / Sursa foto: Blue Swan