Președinția română a Consiliului UE sprijină începerea negocierilor de aderare a Macedoniei

Ministrul delegat pentru afaceri europene, George Ciamba, a avut ieri, 28 ianuarie, convorbiri cu viceprim-ministrul pentru afaceri europene din Republica Macedonia, Bujar Osmani, aflat în vizită oficială în România, informează site-ul Președinției române a Consiliului UE.

Vizita a avut loc în contextul priorității acordate de Președinția română a Consiliului Uniunii Europene politicii de extindere, precum şi ca parte a dialogului bilateral intensificat dedicat susținerii parcursului european al Republicii Macedonia.

 În cadrul întrevederii, cei doi demnitari au examinat stadiul reformelor complexe puse în aplicare de guvernul de la Skopje, în pregătirea adoptării de către Consiliul UE a unei decizii pozitive pentru lansarea negocierilor de aderare în iunie 2019. George Ciamba a salutat eforturile depuse de autoritățile macedonene și a transmis sprijinul deplin pentru continuarea și implementarea reformelor necesare.

Ministrul român a subliniat, totodată, importanţa unei mai bune comunicări strategice în Balcanii de Vest, care să crească nivelul de informare obiectivă cu privire la sprijinul politic, economic și social consistent al Uniunii față de regiune, de natură să contribuie la o rezilienţă consolidată a statelor din Balcanii de Vest și la susținerea, de către populație, a obiectivului aderării europene.

George Ciamba a subliniat necesitatea creșterii cooperării în domeniul educației și culturii în contextul situației minorităților înrudite din statele noastre, care constituie o legătură europeană între cele două state și joacă un rol valoros în relația bilaterală.

Sursa foto: Macedonia Information Agency