Români din Diaspora confirmați cu COVID-19

By , in Internațional Știri despre România on . Tagged width: , , ,

Potrivit datelor oficiale, numărul românilor din Diaspora care au fost depistați a fi purtători de COVID-19 depășește 2 200, iar totalul deceselor însumează 88 de victime, informează Euractiv.

Conform informațiilor oficiale furnizate de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 2205 de cetățeni români au fost depistați ca fiind purtători ai virusului. Țara în care numărul românilor infectați depășește jumătate din cazurile totale înregistrate în Diaspora este  Italia cu 1.247 îmbolnăviri, fiind urmată de Spania cu (506), Germania (269), Regatul Unit (70) și Franța (29) . Câte un singur caz este înregistrat în Argentina , Tunisia , Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite și Suedia.

În ceea ce privește numărul deceselor raportate, tot  Italia se clasează pe prima poziție (27), urmată de Regatul Unit (26),  Franța (19), Spania (8) și Germania (3). Țările în care a fost câte un deces sunt : Suedia , Elveția și Statele Unite ale Americii.

Din punct de vedere al numărului de vindecări, 21 dintre cei declarați infectați au reușit să învingă noul coronavirus, 9 fiind în Germania , 8 în Franța, 2 în Indonezia , unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Autor: Teodora Braviceanu