Măsuri noi ale Comisiei pentru redresarea sectorului turismului

La data de 27 aprilie, în cadrul unei videoconferințe, miniștrii UE au discutat eventuale strategii ce vor fi adoptate pentru redresarea ecosistemului turistic, în contextul pandemiei de coronavirus. Având în vedere faptul că acest sector economic este cel mai afectat în această perioadă, Comisia Europeană a propus mai multe măsuri ce vor sprijini acest sector, înainte de sezonul de vară, printre acestea fiind diverse protocoale ce vor ghida funcționarea în condiții de siguranță a facilităților turistice din întreaga UE.

„Vom avea nevoie de fonduri fără precedent pentru a depăși această criză. Este nevoie de un buget puternic al UE pentru a impulsiona redresarea europeană, dar și de o Uniune mai puternică și mai rezilientă. Vom avea nevoie de acțiuni rapide, de pragmatism și de creativitate pentru a redresa și a construi o industrie a turismului rezilientă și durabilă. Dar, mai presus de toate, această criză necesită solidaritate. Nicio țară nu o poate depăși singură”, a precizat Thierry Breton, comisarul pentru piața internă.

În cadrul aceleași videoconferințe au existat și alte propuneri pentru refacerea sectorului turistic, precum un document explicat ulterior de către ministrul croat al turismului, Gari Cappelli, intitulat în forma neoficială „pașaportul COVID-19”, care face referire la protocoalele referitoare la sănătate și siguranță în cadrul turismului. De asemenea, Cappelli a afirmat că este necesar un plan de combatere al virusului comun la nivelul întregii Uniuni, indiferent de planurile adoptate la nivel național.

Autor: Răzvan Mihail Coadă