Michael Gove se autoizolează din cauza virusului COVID-19

By , in Internațional on . Tagged width: , , ,

Michael Gove este ministrul de stat în Guvernul Britanic și reprezintă al doilea cel mai important om în cabinetul premierului Boris Johnson.

Ministrul de stat a decis să se autoizoleze, deoarece un membru al familiei sale prezintă simptome specifice virusului COVID-19. Conform unui post de televiziune britanic, Michael Gove o să continue să lucreze, dar de la domiciliul său și totodată este nevoit să-l înlocuiască pe Boris Johnson „ acolo unde este necesar” pentru că premierul se află în prezent la terapie intensivă la Spitalul ST. Thomas din Londra, din cauza unei febre și tuse persistente de zece zile.

Michael Gove declară că în prezent nu prezintă simptome și a mai adăugat că primul secretar de stat Dominic Raab a preluat conducerea țării în timp ce premierul este tratat de COVID-19. Deteriorarea stării de sănătate a primului ministru vine într-un moment critic în criza coronavirusului, epidemia urmând să atingă apogeul în Marea Britanie în zilele următoare.

Gove a declarat pentru BBC: „Luptăm împreună pentru punerea în aplicare a planului pe care primul ministru l-a pus la punct pentru a asigura că vom putea lupta cu toate resursele guvernului, respectiv toate resursele țării, împotriva acestui inamic invizibil. Munca guvernului continuă.”

Marea Britanie are în prezent 5.373 de decese și este una dintre cele mai afectate țări din Europa, conform AFP.

Autor: Maria-Andrada Tubultoc/ Sursa foto: The National