Consiliul UE va facilita un echilibru între viața profesională și cea de familie

Președinția română la Consiliul UE a obținut, joi, un acord politic provizoriu între Consiliu și Parlamentul European, ce vizează asigurarea unui echilibru între viața de familie și cea profesională, relatează Agerpres.

La începutul ședinței de Guvern, premierul Viorica Dăncilă a declarat: „Încheiem o săptămână în care România a dovedit că este un partener de încredere al Uniunii Europene și că își îndeplinește cu succes rolul în cadrul Președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene. Mă bucur să anunț că, în cadrul dialogului de ieri (joi – n.r.), Președinția română a obținut un acord politic provizoriu între Consiliu şi Parlamentul European pe o directivă extrem de importantă pentru toți cetățenii europeni. Este vorba despre directiva privind echilibrul dintre viata profesională şi cea de familie a părinților şi îngrijitorilor”.

Explicând impactul asupra cetățenilor europeni, Viorica Dăncilă a subliniat: „Acest acord, care urmează să fie agreat de către statele membre, va îmbunătăți accesul părinților și al îngrijitorilor pe piața muncii şi va introduce o serie de standarde minime la nivelul întregii comunități europene în ceea ce privește concediul de creștere a copilului, concediul de paternitate sau concediul pentru îngrijitori”.

Conform unui comunicat postat pe site-ul Președinției române a Consiliului UE, pentru încurajarea partajării responsabilităților familiale după nașterea unui copil, familiile vor putea beneficia de o perioadă minimă de concediu de creștere a copilului remunerată, dintre care o parte va fi netransferabilă și un segment remunerat la același nivel ca și în cazul concediului de maternitate asigurat prin legislația națională. Totodată, în scopul susținerii persoanelor cu responsabilități de îngrijire a unor rude, care de cele mai multe ori sunt femei și care se confruntă cu efecte negative în ceea ce privește participarea lor pe piața forței de muncă, această directivă „va asigura un concediu minim pentru fiecare lucrător, pe an”.

În cele din urmă, sursa citată mai precizează că directiva asigură lucrătorilor dreptul de a solicita aranjamente de muncă flexibile, subliniind faptul că această măsură s-a dovedit „a avea un impact pozitiv asupra angajaților, dându-le posibilitatea de a avea mai mult control asupra timpului și locului pe care îl alocă pentru îndeplinirea sarcinilor”.