Pandemia COVID-19 reduce efectele poluării asupra mediului

Măsurile luate pentru a împiedica răspândirea coronavirusului au un impact bun asupra planetei. Acestea reduc nivelurile de poluare din zonele afectate de virus, informează Euronews.

Odată cu scăderea activităților economice ca rezultat al pandemiei de coronavirus nu este deloc surprinzător că se reduc emisiile de gaze generate de transport și industrie.

„Este cu adevărat un fapt trist că activitatea economică scade, însă este o ușurare pentru planeta noastră deoarece și nivelurile de poluare scad. Planeta noastră este frumoasă, dar este extrem de fragilă și consider că mulți oameni văd planeta noastră și poluarea cauzată de oameni în altă lumină acum. Deci, cred că în cadrul dezbaterii despre schimbarea climatică, aceasta este cu siguranță o observație iluminatoare.” , declară Josef Aschbacher, directorul pentru Earth Observation Programmes al ESA.

În Veneția, canalele extrem de poluate în mod normal au devenit mai curate, putând fi observați chiar și peștii din apă. Eforturile Italiei de a limita răspândirea virusului au dus la absența bărcilor de pe faimoasele ape navigabile ale orașului. Însă fenomenul nu s-a făcut simțit doar în Europa. Nivelurile nocive de dioxid de nitrogen din China au scăzut considerabil, rezultat al măsurilor de izolare împotriva coronavirusului și a ulterioarei încetiniri economice.

Autor: Adriana-Sorina Ungureanu / Sursă foto: BBC News