Comisia propune măsuri de reglementare a traficului intens din mediul online

Miercuri, 18 martie, Comisia Europeană declara că infrastructura din online a Uniunii Europene se află „sub tensiune” și că, este absolut necesară implementarea unor măsuri prin care platformele de streaming online să reducă utilizarea internetului la capacitatea sa maximă, ca urmare a suprasolicitării apărute pe fondul perioadei curente de carantină, informează Euractiv. Comisarul european pentru piața internă și servicii, Thierry Breton, a ținut o conferință de presă la Bruxelles privind noua strategie pentru viitorul digital al Europei.

În urma constatărilor făcute, cererea de internet a crescut în urma deciziei anumitor guverne din UE, precum și a multor autorități publice și întreprinderi din Europa, de a cere cetățenilor să rămână acasă.

Utilizarea platformelor de divertisment, inclusiv streaming-ul de filme și jocurile online, a crescut în mod semnificativ, lucru care i-a îngrijorat pe oficialii de la Bruxelles: „Infrastructura de internet riscă să fie slăbită chiar atunci când avem nevoie să fie operațională la cel mai bun nivel posibil din cauza distribuției anormale a traficului.”

„Europa și întreaga lume se confruntă cu o situație fără precedent. Guvernele au luat măsuri pentru a reduce interacțiunile sociale (…), încurajând munca la distanță și educația online „, a declarat Thierry Breton.
Măsurile pe care Comisia ar dori să le adopte prin anumite platforme de streaming de mare capacitate includ măsuri pentru prevenirea și atenuarea impactul imensității congestionării rețelei sau chiar oferirea conținutului video pe o perioadă limitată de timp.

Autor: Elena Alexandra Vintilă / Sursă Foto: Euractiv.com