Uniunea Europeană își închide granițele pentru 30 de zile

În urma răspândirii rapide a virusului COVID-19, dar și pentru că Europa a devenit noul epicentru a pandemie, Comisia Europeană a propus luni „restricționarea” călătoriilor care nu sunt „esențiale” în Uniunea Europeană pentru o perioadă de 30 de zile.

Ursula von der Leyen, președintele Comisiei Europene, a declarat printr-o postare video pe Twitter : „Cu cât vor exista mai puţine călătorii, cu atât mai bine vom putea limita răspândirea virusului’.

Șeful statului francez, Emmanuel Macron,  a ținut luni seara un discurs adresat națiunii prin care a spus că „Toate călătoriile între țări non-europene și UE vor fi suspendate timp de 30 de zile. Suntem acum într-un război. E unul sanitar, dar inamicul este aici”. Totodată, acesta le-a cerut cetățenilor francezi să rămână în case și să iasă doar pentru strictul necesar ( deplasări pentru cumpărături, pentru a merge la muncă, chiar daca toate companiile ar trebui să încurajeze munca de acasă sau drumul până la medic).

Situația în Franța este alarmantă, fiind la momentul actual 6,633 de cazuri de coronavirus confirmate și 148 de morți, totalul la nivelul UE fiind de 63,505 cazuri confirmate și 2,918 morți. Italia rămâne însă cea mai afectată țară din Europa.

Autor: Mihail-Răzvan Coadă / Sursă foto: Schengen visa info