Marea Britanie ia măsuri controversate în contextul COVID-19

Strategia Marii Britanii privind combaterea răspândirii noii epidemii se dovedește a fi complet opusă față de direcțiile generale către care merg celelalte state europene.

Primul ministru, Boris Johnson, a menținut în mare parte Marea Britanie deschisă, optând pentru măsuri mai direcționate, strategie pe care au pornit-o unii epidemiologi.

În timp ce țările din Europa au închis școli, evenimente sportive și chiar restaurante și baruri, domnul Johnson a menținut în mare parte Marea Britanie deschisă, optând pentru măsuri mai țintite, cum ar fi cerința persoanelor cu simptome respiratorii să rămână acasă.  De fapt, guvernul său a spus că închiderea în masă nu va opri focarul și că expunerea unui segment mare al populației va ajuta la construirea imunității și la limitarea viitoarelor infecții.

„Încearcă să mențină acest echilibru între nealarmarea publicului, neafectarea economiei și asigurarea unei încercări de încetinire a acestei epidemii” a declarat Roy Anderson, profesor de boli infecțioase și epidemiologie la Imperial College London.

Această strategie  a atras critici din partea unui fost secretar de sănătate și aliat politic și a determinat cereri furioase ca guvernul domnului Johnson să dezvăluie mai mult din raționamentul său.

Autor: Roxana-Elena Brutaru / Sursa Foto: Movement Europeen France