Prima reuniune a Consiliului Economic din Președinția României

By , in Știri despre România on . Tagged width: , , ,

Conform unui comunicat de presă publicat pe site-ul Ministerului de  Finanțe, Eugen Teodorovici se va afla la Bruxelles între 21 ș 22 ianuarie, pentru o serie de reuniuni şi întâlniri bilaterale în contextul exercitării Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene (UE).

Marţi, 22 ianuarie 2019, ministrul Teodorovici va prezida prima şedinţă a Consiliului pentru Afaceri Europene şi Financiare (ECOFIN). pe agenda reuniunii regăsindu-se teme precum: Programul InvestEU, stadiul revizuirii sistemului european de supraveghere financiară, programul de lucru al Preşedinţiei României la Consiliul UE la nivelul ECOFIN şi Semestrul European.

În acest context, propunerea de program InvestEU vizează investițiile, inovarea și înființarea de locuri de muncă în UE. Astfel, se urmărește ca prin intermediul unui singur program să fie vizate diferitele instrumente disponibile în prezent pentru sprijinirea investițiilor.

Totodată, în perioada următoare, Preşedinţia română va finaliza procesul de adoptare a regulamentului privind plăţile transfrontaliere (CBP), cel referitor la produsele pan-europene de pensii personale (PEPP) şi pachetul de reducere a riscurilor în sectorul bancar.