Primul dosar adoptat în domeniul afacerilor economice și financiare

sursa: HotNews

A fost adoptat primul dosar în domeniul afacerilor economice și financiare, considerat totodată și primul succes obținut în timpul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, conform unui comunicat de presă transmis de Ministerul Finanțelor.

Față de Regulamentul privind acoperirea minimă a pierderilor pentru expunerile neperformante (NPL), următoarele dosare, Regulamentul privind plățile transfrontaliere (CBP), cel referitor la produsele pan-europene de pensii personale (PEPP) și Pachetul de reducere a riscurilor în sectorul bancar, se numără printre cele șase dosare aflate în trialog la momentul de față, urmând să fie și acestea adoptate.

„Este un început promiţător de mandat la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Sunt convins că vom face o impresie bună şi vom demonstra că echipele de experţi din Ministerul Finanţelor Publice, precum şi din celelalte ministere de linie sunt pregătite şi se vor ridica la nivelul de performantă aşteptat de la o preşedinţie de succes”, acestea fiind declarațiile făcute de ministrul Teodorovici.

Totodată, în ceea ce privește subiectul negocierilor pentru realizarea Cadrului Financiar Multianual, ministrul de finanțe a avut deja o întrevedere cu Isabelle Thomas, membru în Comitetul Bugete din Parlamentul European, în urma căreia s-a decis avansarea discuțiilor dintre Consiliul Uniunii Europene şi Parlamentul European.