Parlamentul Britanic a aprobat acordul de retragere din Uniunea Europeană

Joi seară s-a aprobat legea care să permită părăsirea Marii Britanii din Uniunea Europeană pe 31 ianuarie cu un acord, Parlamentul de la Londra ajungând la un consens după 3 ani de negocieri intense.

Proiectul a fost aprobat cu 330 de voturi ,,pentru’’ și 231 de voturi ,,împotrivă’’, unde Camera Comunelor a pus sfârșit unei crize politice în urma referendumului privind Brexit. „Este timpul ca Brexit-ul sa fie realizat… Este timpul să mergem înainte’’, a declarat ministrul britanic pentru Brexit, Stephan Barclay, conform Euractiv.

În continuare, proiectul trebuie să fie validat și de către Camera Lorzilor, urmând promulgarea de către Regina Elisabeta a II-a. Ulterior, Parlamentul European va ratifica acordul, iar în urma acestor demersuri Marea Britanie va deveni prima țară ce părăsește Uniunea Europeană.

Marea Britanie trebuie să părăsească pe 31 ianuarie Uniunea Europeană, după trei amânări în martie, iunie și octombrie 2019. Până la sfârșitul acestui an relațiile dintre UE și Marea Britanie vor rămâne neschimbate, urmând o serie de negocieri pe diferite teme (economice, de securitate, de comerț) între cele  două părți.

Autor: Laura-Iulia Artene / Sursa poză: SkyNews