Colegiul Comisarilor se întrunește la Zagreb

Colegiul Comisarilor se întrunește în zilele de 9 și 10 ianuarie la Zagreb, în debutul Președinției Croației la Consiliul Uniunii Europene, informează Croatia Week. Întâlnirea va fi prezidată de Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Președintele Consiliului European, Charles Michel, va fi prezent de asemenea la întrunire.

Conform sursei citate, Președintele și membrii Comisiei, sosiți la Zagreb de pe data de 8 ianuarie, au participat la un concert special la Teatrul Național Croat, urmat de o recepție oficială oferită de Președinta Croației, Kolinda Grabar-Kitarović. În dimineața de 10 ianuarie, Prim-ministrul Croației, Andrei Plenković o va primi pe Ursula von der Leyen la o discuție oficială înainte de ședința comună a Guvernului Croat și Colegiului Comisarilor în Biblioteca Națională Universitară Croată. Ulterior, Andrei Plenković și Ursula von der Leyen vor susține o conferință comună de presă.

Evenimentele din Zagreb sunt acoperite de aproximativ 60 de corespondenţi de la Bruxelles, veniţi în capitala Croaţiei special pentru ocazie. Cu acest prilej, jurnaliștii au fost informaţi cu privire la priorităţile Președinţiei croate.

Colegiul Comisarilor, reunind cei 27 de comisari, se întrunește cel puțin o dată pe săptămână în procedură orală, ca o regulă generală.

Autor: Cezar-Iulian Blebea / Sursa foto: Euractiv