Să-l (re)descoperim pe Constantin Rădulescu-Motru la Butoiești!

Înscriși la cea de-a XII-a ediție a proiectului de talie internațională Euroscola, cei 24 de elevi de la Colegiul Tehnic Motru, însoțiți de prof. coord. Mihaela Crăciunescu și Adela Lelia Rușet, au pornit de drumul inițierii și internalizării valorilor europene promovate de pedagogul și omul de cultură Constantin Rădulescu-Motru.

Ajunși la Butoiești (jud. Mehedinți), membrii echipei au vizitat Școala Gimnazială Constantin Rădulescu-Motru și Casa Memorială amenajată în Conacul din Butoiești. Locul în care a copilărit marele gânditor român păstrează vie memoria și contribuția majoră lăsată moștenire de Constantin Rădulescu-Motru. Pornind de la îndemnul la educație și formare continuă pe tot parcursul vieții, membrii echipei au dezbătut împreună cu directorul Școlii Gimnaziale, dna. Maria-Daniela Dinculescu asupra perspectivelor și provocărilor actuale cu care se confruntă tinerii.

Popasul inițiatic acasă la Constantin Rădulescu-Motru a reprezentat o bună ocazie pentru înțelegerea eforturilor depuse de marele gânditor român pentru reformarea sistemului educațional și de formare profesională, centrat pe accesul neîngrădit la educație de calitate. Vizionar al vremurilor, Constantin Rădulescu-Motru a pledat pentru o educație care transcende granițele naționale, sociale și culturale.

Campania continuă! #EuroscolaRO2019

Autor: Vladimir Adrian Costea