Gordon Brown: „Acum este vorba despre supraviețuirea Regatului Unit”

By , in Stiri despre Uniunea Europeană on . Tagged width: , , ,

Fostul prim-ministru al Londrei, Gordon Brown, îl acuză pe Boris Johnson de „distrugerea constituției” din Marea Britanie și de „sfâșierea țării” prin suspendarea Parlamentului.

Vorbind la lansarea grupului de experți Our Scottish Future în Edinburgh, Brown a spus că acum nu se mai ridică întrebări cu privire la ce fel de Brexit vrea Marea Britanie, dar ce fel de Anglie va rămâne în urmă.

„La numai patru săptămâni de mandat, Boris Johnson nu doar că mărunțește constituția, dar sfâșie țara fără niciun plan de a aduce oamenii iar împreună și niciun proiect de unificare națională pe care să îl realizeze vreodată”, a declarat fostul lider al Partidului Laburist.

Suspendarea ar putea intra în vigoare între 9 septembrie și 14 octombrie. Cei care critică decizia lui Johnson de a suspenda Parlamentul spun că premierul încearcă să îi ignore pe parlamentarii care vor să evite un Brexit fără acord prin reducerea considerabilă a timpului disponibil al parlamentarilor înainte de 31 octombrie, când spune el că Marea Britanie va părăsi UE. Însă premierul răspunde acestor acuzații spunând că este „complet neadevărat” să sugerezi că Brexit-ul este motivul deciziei sale.

Brown, care a condus guvernul Marii Britanii și Partidul Laburist între 2007 și 2010, spune că Scoția este pusă în fața „a două opțiuni extreme și divizive”.

 „Scoția este acum prinsă între două naționalisme: a lui Boris Johnson, anti-Europeană și care ignoră interesele Scoției, și a Nicolei Sturgeon, care a devenit foarte drastică încât ea a propus să părăsească uniunea vamala din Marea Britanie, să renunțe la piața unică din Marea Britanie și să separe lira britanică”, a spus Brown. 

Autor: Flavia Adam