Comisia Europeană se lamentează cu privire la situația Open Arms

By , in Stiri despre Uniunea Europeană on . Tagged width: , ,

Open Arms rămâne aproape de insula italiană Lampedusa, dar viitorul a 134 de migranți de la bord rămâne incert. Doar câtorva le-a fost permis să debarce din motive medicale. Uniunea Europeană a salutat vestea că șase țări europene au fost de acord să accepte unii dintre migranți, dar au regretat situația existentă. Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, Vanessa Mock, înțelege această problemă.

„Situația în care oamenii sunt blocați pentru zile sau săptămâni este una inacceptabilă. Încă odată ni se reamintește că este nevoie urgentă de soluții predictibile și durabile în Mediterana pentru a ne asigura că oamenii pot fi debarcați rapid și în siguranță și că pot primi îngrijirea de care au nevoie.” „Nu este responsabilitatea unui membru sau a unui cuplu de state membre, este a Europei ca întreg.”

Aceasta vine după ce un judecător italian a anulat un decret prin care a fost blocată nava de andocare în Lampedusa. Cu toate astea, ministrul de interne, Matteo Salvini, refuză să lase nava să andocheze.

În altă navă, Ocean Viking, aproape 356 de migranți sunt blocați între Malta și Italia. Până acum, nici una din țările UE nu au fost de acord să îi accepte pe migranți. Membrul echipajului Ocean Viking, Nick Romaniuk știe cât de îngrozitoare sunt condițiile la bordul vasului.

„Au trecut prin greutăți cumplite în timpul călătoriei lor inițiale pe uscat. Timpul petrecut în Libia – auzim povești atroce despre suferința umană și astfel oamenii trebuie să fie debarcați cât mai curând posibil.”

Autor: Flavia Adam