Reguli stricte de transport al animalelor în UE

În calitate de cetățean al UE, puteți călători liber cu pisica, câinele sau dihorul dumneavoastră dacă aveți un pașaport european pentru animale de companie. Acest pașaport este disponibil de la orice medic veterinar autorizat și trebuie să conțină detalii cu privire la o vaccinare anti-rabie validă, informează site-ul oficial al Uniunii Europene.

Pașaportul UE pentru animale de companie este destinat numai câinilor, pisicilor și dihorilor. În cazul altor animale de companie, cum ar fi iepuri sau canari, călătorii trebuie să verifice regulile naționale relevante privind luarea animalelor în / din țară. Astfel, animalul de companie va necesita un microcip sau un tatuaj lizibil care a fost aplicat înainte de 3 iulie 2011 cu același cod ca cel prezentat în pașaport.

Majoritatea țărilor UE au reguli stricte privind transportul speciilor pe cale de dispariție. Este posibil să fie nevoie de permis pentru a călători cu unele specii.

Pentru a afla mai multe despre o anumită specie, călătorii trebuie să verifice întotdeauna baza de date UE privind comerțul cu animale sălbatice.

Autor: Roxana Elena Brutaru