Donald Trump și Boris Johnson lucrează deja la un acord comercial

By , in Internațional on . Tagged width: , , , ,

Președintele SUA, Donald Trump, susține că împreuna cu noul prim-ministru al Marii Britanii, Boris Johnson, au început deja să lucreze la un acord pentru comerțul liber între cele două țări. Trump anunță că acesta va fi mult mai mare decât ar fi fost posibil în condițiile apartenenței la UE.

Declarația vine după ce Trump l-a sunat pe Johnson pentru a-l felicita în urma obținerii noii sale funcții.

„Lucrăm deja la un acord comercial”, a declarat președintele SUA. „Cred că va fi un acord important, știi că putem face cu Marea Britanie, putem face de trei până la patru ori mai mult, dar am fost împiedicați de relația lor cu UE. Am fost foarte împiedicați în ceea ce privește comerțul. Cred că putem să facem de trei, patru, chiar cinci ori mai mult decât facem deja.”

Trump îl descrie pe Johnson ca pe un „băiat bun, un bun prieten al meu”, dar consideră că va fi și un bun prim-ministru.

Downing Street a confirmat că discuțiile între cei doi lideri au avut loc vineri seară și că luna viitoare se vor întâlni la summit-ul G7 din Biarritz, Franța, a informat Sky News.

Biroul primului-ministru a mai spus că Trump și-a exprimat angajamentul față de un ”acord ambițios de liber schimb”, cu discuții oficiale care vor începe imediat ce Marea Britanie va părăsi UE.

Autor: Flavia Adam