Promisiunile noului prim-ministru al Regatului Unit, Boris Johnson

By , in Știri despre România on . Tagged width: , , ,

În primul său discurs, noul prim-ministru al Regatului Unit, Boris Johnson a declarat că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană în 31 octombrie „fără dar și poate” deoarece a promis să „restabilească încrederea în democrație”, informează Politico.

El a cerut, de asemenea, un parteneriat strâns cu UE, spunând cetățenilor blocului comunitar că vor avea „certitudinea absolută a dreptului de a trăi și de a rămâne în Regatul Unit”. Johnson a spus că este vital să se pregătească pentru posibilitatea în care Bruxelles-ul refuză să negocieze în continuare, deși nu își dorește acest rezultat.

Pregătirile „nu pot fi irosite”, a adăugat el. „Acest lucru se datorează faptului că, în orice situație, va trebui să ne pregătim într-un anumit moment, în viitorul apropiat, să ieșim din uniunea vamală a UE și să ieșim din controlul de reglementare, iar , în cele din urmă, să profităm de Brexit”.

Totodată, fostul primar londonez a declarat că „indiferent de înțelegere, vom pregăti în această toamnă un pachet economic care să stimuleze afacerile britanice și să prelungească mențtinerea țării ca destinația numărul unu de pe acest continent pentru investiții de peste mări”. Johnson și-a stabilit agenda internă, incluzând un angajament de a pune mai multă poliție pe străzi și de a repara criza de asistență socială „o dată pentru totdeauna”.

A vorbit la scurt timp după ce a fost invitat să formeze un guvern de către regina Elisabeta a II-a în timpul unei audiențe la Palatul Buckingham:„A sosit momentul să acționăm … să luăm decizii, să dăm o conducere puternică și să schimbăm această țară în bine. Treaba mea este să vă slujesc, pe voi, oamenii ”, a declarat Boris Johnson.

Redactat de: Toma Oana

@PAImages 📷: Victoria Jones