Peste jumătate din companiile britanice se tem de pierderea specialiștilor în tehnologie ca urmare a Brexit-ului

Un studiu realizat de compania de software Salesforce.com arată că mai mult de jumătate din companiile din Marea Britanie sunt îngrijorate că, în urma Brexit-ului,  riscă să piardă o mare parte a specialiștilor în tehnologie.

Paul Smith, vice-președinte executiv al Salesforce UK, a declarat că Brexit-ul crește incertitudinea în domeniul afacerilor, în același timp în care companiile se confruntă cu nivelul fără precedent de schimbare tehnologică.

„Fără îndoială, economia se va schimba odată cu apariția noilor tehnologii”, a spus acesta joi.

„Ca lideri de companii, este clar că trebuie să facem mai mult pentru a le arăta oamenilor cum se pot recalifica și câștiga noi calificări în domeniul tehnologiei, adesea, prin cursuri gratuite și instrumente accesibile, este mai ușor decât cred mulți.”

Sectorul tehnologic a continuat să înflorescă în Marea Britanie de acum trei ani, când s-a votat ieșirea țării din UE, în ciuda preocupărilor pentru viitorul acces facil la lucrători ai Uniunii Europene.

Tremenii și data plecării Marii Britanii din blocul comercial rămân încă neclare.

Companiile din domeniul tehnologiei din Londra au atins un record de 2,8 miliarde de euro în capitalul de risc în primele 6 luni ale lui 2019, de două ori mai mult decât cele din Berlin, a declarat primarul Londrei luna trecută.

Studiul realizat de Salesforce arată că 54% dintre liderii de companii intenționează să investească mai mult prentru a-și dezvolta propriile abilități în domeniul  tehnologiei și 51% intenționează să facă mai multe pentru a spori abilitățile persoanelor din medii defavorizate.

Salesforce, care are propria platformă digitală de învățare numită Trailhead, a colaborat cu Censuswide pentru a face public sondajul pentru 1000 de companii.

Autor: Flavia Adam