Reuniunea a miniștrilor dezvoltării din UE, pe tema Agendei 2030

Joi, 16 mai, miniștrii Dezvoltării din statele membre UE s-au reunit la Bruxelles pentru a se consulta cu privire la Agenda 2030: „2019 – menținerea dinamicii în ceea ce privește Agenda 2030 și chestiunea schimbărilor climatice”, informează un comunicat al Consiliului UE.

Uniunea Europeană dorește să devină un pionier pentru dezvoltarea sustenabilă la nivel global, astfel că discuțiile purtate au avut în vedere reducerea emisiilor de carbon, dezvoltarea unei agriculturi sustenabile, inovația „verde”, incluziunea socială și economia circulară.

Totodată, reprezentanții guvernamentali au desfășurat un schimb de opinii privind tineretul și dezvoltarea. Aceștia și-au manifestat susținerea pentru consolidarea parteneriatelor cu tinerii ca actori-cheie în materializarea Agendei 2030. De asemenea, s-a discutat despre modalitățile de intensificare a implicării UE în regiunea Sahel și despre viitorul arhitecturii financiare pentru dezvoltare durabilă și vecinătate,.

Întrunirea de la Bruxelles pregătește Forumul Politic la Nivel Înalt privind Dezvoltarea Durabilă , care va avea loc în iulie 2019 și Summit-ul privind Obiectivele de Dezvoltare Durabilă (ODD), din perioada 24-25 septembrie (desfășurat în marja Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite – AGONU).

Autor: Irene Mihai / Sursa foto: MAE România