“Crosul Europei” la Alba Iulia: “EU aleRg! Ne antrenăm pentru implicare civică şi vot!”

Joi, 9 mai, a avut loc “Crosul Europei”, organizat la Alba Iulia. Cu acest prilej, tinerii au fost invitați de către fostul ministru Victor Negrescu, candidat pentru un nou mandat de europarlamentar din partea Partidului Social Democrat, să facă sport, pentru a avea o viaţă sănătoasă, informează Agerpres.

La finalul cursei, clasat între primii 100 de participanți, din cei peste 1.000, Victor Negrescu a afirmat că tânăra generație poate și își dorește mai multe de la Uniunea Europeană. Social-democratul a subliniat că “O Europă sănătoasă este o Europă puternică şi noi astăzi, la Alba Iulia, am arătat, încă odată, acest lucru. (…). Invit tinerii să profite de timpul liber pentru a face sport, fiindcă e foarte importantă o viaţă sănătoasă”.

“A fost o plăcere să alerg la ‘Crosul Europei’ – pentru a treia oară pentru mine, m-am clasat mai bine, în primii 100, şi am arătat, încă odată, că Alba Iulia simte european şi că de aici, din Capitala de suflet a românilor, transmitem un mesaj capitalei Europei că noi, românii, vrem să contăm mai mult la nivel european şi că vrem să participăm, vrem să schimbăm lucrurile”, a completat fostul ministru delegat pentru Afaceri Europene.

* “Crosul Europei”, organizat în Cetatea Alba Carolina, s-a desfășurat sub genericul “EU aleRg! Ne antrenăm pentru implicare civică şi vot!”. Ediția a VI-a a reunit peste o mie de participanți, evenimentul fiind organizat de Europe Direct Regiunea Centru şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru.

Autor: Vladimir Adrian Costea

Sursă foto: Victor Negrescu / Facebook